Danutzii de peste ocean

"Daca vrei sa cunosti intr-adevar pe cineva, trebuie sa calatoriti impreuna."

Franceza… amanare


Dupa cum va povesteam intr-un post anterior, acum o saptamana (click aici), am inceput cursurile de franceza.

Luni am avut al doilea curs. Dupa cum v-am povestit, fusesem deja avansat la nivelul 4 din 5, si urma sa imi cunosc pentru a doua oara noul profesor si noii colegi.

Dezamagirea a fost maxima cand m-am trezit exact ca la nivelul 3, inconjurat de niste aliterati, ale caror merite nu erau altele decat ca trecusera prin nivelurile precedente 1,2 si 3, si ajunsesera ca o urmare cronologica fireasca la nivelul 4. Un nene anglofon, trecut de 40 de ani, facea echipa cu o tanti tot anglofona trecuta de 50, se ajutau reciproc dandu-si coate cand unul era deranjat de sforaiturile celuilalt, insa erau foarte indignati cand vorbeau, ca in 3 module, nu s-a lipit deloc franceza de ei.

Profesorul era un quebecos care era copia la indigo al lui Lex Luthor din serialul Smallville, singurele diferente erau ca era imbracat in alb, si ca vorbea franceza, pe alocuri chiar quebecoasa. O mare diferenta intre profesoara de la nivelul 3 care era frantuzoaica… Stilurile erau atat de diferite incat baiatul mi-a devenit imediat antipatic. Aveam impresia ca nu intelege scopul propriului curs. In 3 ore nu am vorbit mai mult de 10 propozitii fiecare, restul cursului, era dominat de profesor, care incepuse sa abereze tot manualul de gramatica franceza la tabla… nu zic, ca trebuie sa stii sa vorbesti si corect cand vorbesti, insa pentru un curs ORAL de franceza, sa spui doar 10 propozitii, mi s-a parut inutil.

Asadar, a doua zi am sunat la Universitate si mi-am cerut banii inapoi, renuntand la cursul quebecosului. Voi incerca sa ii dau un mail profesoarei de nivel 3, poate isi va aminti sa ma anunte la sesiunile viitoare cand va preda ea un curs de nivel 4, ca sa ma pot inscrie si eu la cursurile dansei. In rest, am hotarat sa pun mana individual pe repetat manualul de gramatica a limbii franceze… macar daca nu am cu cine vorbi, sa am proaspete regulile gramaticale… consider ca asta pot sa fac si singur.

5-mai-2011 - Posted by | Despre viata noastra | ,

5 comentarii »

 1. Respect Danutze !

  Mi-a placut cum ai trasat problema cu robotzii, da-i naibii de autosuficienti, vei invata mi mult si fara ei si cu bani mai putini.

  Am si eu o rugaminte la tine pentru ca ai vazut ca nu am mai continuat cu comentarii de genul celor de la inceput : pot sa citesc si eu topiele parolate? Ca sunt sigur ca sunt cele mai interesante. Merci. Boris

  Comentariu de Boris | 7-mai-2011 | Răspunde

  • Din pacate nu ai completat o adresa de mail valida, si mailul s-a intors… daca imi dai o adresa de mail buna, o sa iti si raspund…

   Comentariu de danutzii | 8-mai-2011 | Răspunde

 2. Scuze, de obcei completez campurile repede sa pot citi, adresa coecta si valida este canadianulobosit@yahoo.com

  O sa va trimit si eu pe privat addresa unui blog ce il mai citesc din cand in cand.

  Multumesc,

  Boris

  Comentariu de boris | 8-mai-2011 | Răspunde

 3. :)..pai asa singura ma chinui si eu sa invat acum.Mi-am cumparat franceza fara profesor ,are si niste CD-uri..le mai ascult…!
  Dar la serviciu la tine nu vorbiti franceza?Eu ma pregatesc de ce-i mai rau!:)
  Pb e ca acum sa terminam dosarul in timp.Eu sunt presata de niste puncte pe care le pierd daca depasesc data de 25 mai.Asa ca daca nu reusesc pana atunci sa obtin actele respective ma bate gandul sa trimit asa,ulterior trimitand completare.Ehh..si eu cu pb mele!
  Am auzit ca a fost la voi Ziua Mamei!Sa-ti traisca fetele si dupa moda canadeza!

  Comentariu de Corina | 10-mai-2011 | Răspunde

  • Multumim. Si eu zic ca e mai bine sa aplici acum ca sa nu pierzi punctele, completari la dosar poti sa faci si dupa, desi s-ar putea sa se mai prelungeasca un pic procesul, insa macar esti sigura de punctele alea.

   Comentariu de danutzii | 10-mai-2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: