Danutzii de peste ocean

"Daca vrei sa cunosti intr-adevar pe cineva, trebuie sa calatoriti impreuna."

Internationalizare…


Astazi a fost ziua internationala a femeii.

In primul rand, o primavara cat se poate de frumoasa tuturor femeilor, si toate gandurile calde din partea noastra.

Profit cu ocazia asta de ocazie, si o sa imi exprim nelamurirea si intr-un fel indignarea referitoare la termenul „international”.

Ar trebui toata lumea sa stie ca „International” nu inseamna tot globul pamantesc, ci este un termen interpretabil. Daca cautati pe wikipedia despre ziua internationala a femeii, veti avea probabil ca si mine cateva surprize. Pe de-o parte veti intelege ca „international” nu se refera decat la o mana de tari, iar pe de alta parte veti afla ca aceasta zi are radacini comunist-socialist-politice. Ideea a pornit din fostul bloc comunist sovietic, si era o sarbatoare a „realizarilor femeii pe plan politic, social si economic”.

Treaba cu „internationala” nu se rezuma doar la ziua asta.

La fizica mi-am tocit creierii sa invat care erau unitatile de masura „SI”, adica in Sistem International. Ni se explica foarte clar la vremea aceea ca exista niste conventii internationale care sunt unice pe tot globul… Explica-i asta americanului sau canadianului (in afara de Quebec)… care nici nu vrea sa auda de metru, litru sau gram… totul se discuta in mile, yarzi, feet, inch, galoane, uncii, tee-spoon, etc…

Tin minte ca am intrebat la un magazin un vanzator cat costa metru patrat de mocheta… avea pretul in Yarzi patrati… nici google converter nu l-a ajutat (ca nu stia ce sa ii ceara binenteles).

8-martie-2011 - Posted by | Ne gandim la voi..., Romania VS Canada

Un comentariu »

  1. Felicitari fetelor voua. Si desigur felicitari si celui care are grija de aceste flori. Multa bafta celor mari si celor mici din familia voastra. Si nu numai…
    N-o fi iar chiar atit de internationala aceasta sarbatoare, dar atita timp cit va aduce bucurie si placere cuiva nu vad rostul de a nu fi sarbatorita cel putin simbolic.

    Comentariu de Andrei | 14-martie-2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: