Danutzii de peste ocean

"Daca vrei sa cunosti intr-adevar pe cineva, trebuie sa calatoriti impreuna."

Gift cards – vanzari 3rd party ???


O idee geniala pe care am descoperit-o de curand. Gift cards (Carduri cadou).
Ganditi-va la o chestie… nu ar fi frumos sa ai o afacere (un lant de magazine), dar sa poti vinde in orice magazin din orice supermarket din orice locatie?
Cineva a gasit solutia. Desi metoda noua pentru mine, totusi ea este destul de veche dar incepe sa prinda amploare din ce in ce mai mult.
Gift cards

Ideea este urmatoarea:

Marile lanturi de magazine emit carduri „cu valoare”, pe care le pun in vanzare la orice alte magazine, dar care se pot folosi numai in magazinele emitente. Binentes ca probabil vei fi obligat sa pui si tu in vanzare in magazinul tau carduri valorice de la magazinele cu care te asociezi. (cred ca e o chestie win-win… dar nu sunt sigur cum functioneaza sistemul exact). Cardurile pot fi cu banda magnetica, cu cip, sau pur si simpu cu cod mascat de tip „razuieste si descoperi codul”.

Valoarea de vanzare a cardului respectiv este exact valoarea pe care poti sa o folosesti mai departe, prin urmare nu pierzi si nu castigi nimic… atunci vine intrebarea… de ce ar cumpara cineva gift card-uri si de ce nu ar achizitiona direct din magazinul dorit.  Ar fi cateva avantaje:

  1. sa zicem de exemplu ca vrei sa faci un cadou cuiva care stii sigur ca ii plac cartile si sa citeasca. Decat sa ii cumperi o carte pe care o are deja sau a mai citit-o, mai bine ii cumperi un card cadou in valoare de 25$ sa zicem la un lant de magazine specializat in vanzari de carti. Astfel poate sa se duca singur sa isi cumpere cartea pe care intr-adevar si-o doreste.
  2. „mai bine ii dai direct 25$”… este adevarat, insa de cele mai multe ori (mai ales aici in Canada), sa oferi bani drept cadou este un pic jignitor/jenant… este ca si cum ai oferi in dar o floare ofilita… si in plus, stim cu totii ca banii isi gasesc repede intrebuintari multiple. Cu un card cadou vei sti sigur ca isi va cumpara ceva de la magazinul pe care i l-ai indicat.
  3. este mai comod. Nu trebuie sa te duci pana la magazinul respectiv sa cumperi un card cadou, cand poti gasi in orice magazin respectabil (mai accesibil) un card cadou. Aici magazinele mari specializate gen „Toys R Us”, „Best Buy”, „Cosco”, „Zellers”, etc… au toate in dreptul caselor de marcat cate un stativ cu zeci de carduri cadou la alte zeci de magazine. Poti sa cumperi de exemplu din Best Buy un cadou pentru ziua unui prieten care stii ca e pasionat filme un card cadou de x$ la VideoTron, de unde poate sa isi inchirieze sau sa isi cumpere filmul preferat si dorit de el.
  4. cred ca este una din singurele metode pe care poti sa o folosesti ca sa faci cadou ceva de la magazinele online. De exemplu foarte cunoscutul site i-Tunes care se foloseste aici din plin, nu are magazine de unde sa poti sa iti cumperi muzica, filme, etc. Totul se intampla prin download online. Si atunci… cum faci cadou ceva care trebuie platit online?… cu un gift card i-Tunes, care iti ofera un cod pe care il poti folosi pe internet.

Binenteles ca aceasta metoda de gift card este foarte comoda, ea insa poate depersonaliza intr-o mare masura cadoul, insa aici este foarte folosit.

Am primit de ziua mea doua carduri de acest gen. Unul de la patronul de unde lucrez, altul de la un prieten de ziua mea. Ambele mi s-au parut foarte utile, gestul l-am apreciat la fel ca orice alt cadou (poate un pic mai mult, pentru ca am putut sa imi cumpar ce am vrut), nu m-am simtit deloc ofensat sau jenat sau mai putin apreciat. Nici macar nu am simtit ca s-a depersonalizat gestul… Altii pot simti altfel, mie mi se pare oricum o idee super…

5-martie-2010 - Posted by | Romania VS Canada | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: